АНАЛІЗ СТРАТЕГІЙ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ТА КОМПЛЕКСНИХ ПРОГРАМ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ НА ПЕРІОД ДО 2020 РОКУ

Автор(и)

  • Вікторія Миколаївна Ільченко Дніпропетровська державна фінансова академія, Ukraine
  • Максим Сергійович Коновалов Дніпропетровська державна фінансова академія, Ukraine
  • Поліна Сергіївна Коновалова Дніпропетровська державна фінансова академія, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.26642/jen-2015-4(74)-125-129

Ключові слова:

стратегія, промисловість, реформи, інтеграція, комплексні програми

Анотація

Окреслено та проаналізовано дискусійні питання, що пов’язані зі стратегіями розвитку регіонів України та комплексними програмами, зазначені шляхи вирішення економічних проблем країни. Розкрито теми пенсійної реформи, змін надання субсидій населенню, адміністративних перетворень. На сьогоднішній день впровадження стратегій розвитку є дуже актуальним для України, оскільки наша країна переживає тяжкі часи. Щоб вибратися з цієї прірви, обов’язково потрібно проводити реформи. Одними з головних є реформи соціальної політики України. Однак реформування соціальної сфери потребує значних фінансових ресурсів не тільки з державного бюджету, а й з самої економіки країни. Тому на даний момент не менш важливим є реформування економічного сектору України. Стратегії розвитку, що створювались і раніше, саме зараз набули величезної популярності. Їх  реалізація має допомогти перетворити економіку України у більш модерну, що базується на інноваціях, активності підприємців, що ґрунтується на оптимальному розміщенні економічних суб’єктів та ощадливому використанні природних ресурсів країни.

Біографії авторів

Вікторія Миколаївна Ільченко, Дніпропетровська державна фінансова академія

V.M. Ilchenko

Максим Сергійович Коновалов, Дніпропетровська державна фінансова академія

M.S. Konovalov

Поліна Сергіївна Коновалова, Дніпропетровська державна фінансова академія

P.S. Konovalova

Посилання

Вартанова О.В. Металургійні підприємства України: стратегічний аспект розвитку / О.В. Вартанова, Ю.М. Шабанова // Теорія і практика суспільного розвитку. – 2014. – № 2.

Власюк В. Касовий метод / В.Власюк. – Бізнес, 2003. – № 12.

Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в Україні : Закон України від 9.07.2003 № 1058-ІУ / Голос України. 2003.– № 157.

Про Стратегію сталого розвитку «Україна–2020» / Верховна Рада України [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/5/2015– 12.01.2015.

Реформи пенсійної системи України [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www. pension. kiev. ua.

Ткаченко Ю.В. Пріоритети інноваційного розвитку в Україні / Ю.В. Ткаченко, В.В. Алексєєв // Економіка і управління. – 2012. – № 1.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-02-08

Як цитувати

Ільченко, В. М., Коновалов, М. С., & Коновалова, П. С. (2016). АНАЛІЗ СТРАТЕГІЙ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ТА КОМПЛЕКСНИХ ПРОГРАМ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ НА ПЕРІОД ДО 2020 РОКУ. «Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, (4(74), 125–129. https://doi.org/10.26642/jen-2015-4(74)-125-129