МАТЕРІАЛЬНЕ СТАНОВИЩЕ НАСЕЛЕННЯ РЕГІОНІВ – ДЕТЕРМІНУЮЧИЙ ФАКТОР ЙОГО РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ
DOI:
https://doi.org/10.26642/jen-2012-3(61)-253-259Ключові слова:
структура споживання, продукти харчування, матеріальне становище, регіональні особливості, регіональна роздрібна торгівляАнотація
Проведено аналіз впливу нераціонального харчування на здоров’я людини. Досліджено зв’язок матеріального становища жителів регіонів та структури їх споживання. Розроблено
методологічні принципи формування програми із забезпечення економічної та фізичної доступності та корекції структури споживання продуктів харчування.
Посилання
Грузєва Т.С. Нерівність в здоров’ї: методологія визначення, прояви, стратегії боротьби // Науковий вісник Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. – 2005.– №1-2. – С. 33-42. 2. Грузєва О.В., Іншакова Г.В., Яковенко В.Г. Вплив харчових чинників на здоров’я населення /Матеріали ІV з‘їзду фахівців з соціальної медицини та організації охорони здоров’я. – 2008.–Т №1-2.– С.60-62. 3. Щорічна доповідь про стан здоров’я населення України та санітарно-епідемічну ситуацію . 2008 рік. – К., 2009.– 360с. 4. Доклад о состоянии здравоохранения в Европе, 2005 г. Действия общественного здравоохранения в целях улучшения здоровья детей и всего населения. – ЄРБ, Копенгаген. – 2006. – 154 с. 5. http://www.euro.who.int/ Document/E87325R.pdf EUR/06/5062700/BD/2 25 августа 2006 г. 61301. Сравнительный анализ политики в области питания в Європейском регионе. 6. Pobertson A.,Tirado C., Lobstein T. et al. Food and health in Europe: a new basis for action // WHO, 2002. –385 p.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2012 Віктор Іванович Корсак
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Автор, який подає матеріали до друку, зберігає за собою всі авторські права та надає відповідному виданню право першої публікації, дозволяючи розповсюджувати даний матеріал із зазначенням авторства та джерела первинної публікації, а також погоджується на розміщення її електронної версії на сайті Національної бібліотеки ім. В.І. Вернадського та у відкритому доступі в електронному архіві університету та на сайті журналу.