ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОЦІНКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРОДУКЦІЇ
DOI:
https://doi.org/10.26642/jen-2014-1(67)-53-58Ключові слова:
конкуренція, конкурентоспроможність, конкурентоспроможність продукці, глобалізаціяАнотація
Стаття містить теоретичні основи оцінки конкурентоспроможності продукції. Особливу увагу приділено конкурентоспроможності продукції підприємств України.
Посилання
Агафонова Л.Г. Підготовка бізнес-плану. Практикум. / Л.Г. Агафонова, О.В. Рога. – К : «Знання», 2005. – 288 с. 2. Антонюк К.І. Концептуальна модель стратегії позиціонування / К.І. Антонюк // ІІ-ї Всеукр. наук.-практ. конф. студ., асп. і молодих вчених. – К. : ІВЦ Вид-во «Політехніка», 2008. – С. 99–101. 3. Антонюк К.І. Просування на ринку морозива: торговельна марка чи товарна категорія / К.І. Антонюк // Маркетинг в Україні. – 2008. – № 2. – С. 50–55. 4. Антонюк К.І. Формування стратегії позиціонування: підходи та шляхи вдосконалення / К.І. Антонюк // Вісник Львів. Ун-ту. / Серія екон. – 2007. – № 37. – С. 142–148. 5. Бойко В.В. Економіка підприємств України : навч. посібник / В.В. Бойко. – Дніпропетровськ : Національна гірнича академія України, 2002 – 535 с. 6. Бойчик І.М. Економіка підприємства : навч. посібник / І.М. Бойчик. – К. : Атіка, 2002. – 408 с. 7. Благодєтєлєва-Вовк С.Л. Розрахунок рівня конкурентоспроможності підприємства на основі використання вітчизняних і міжнародних стандартів якості / С.Л. Благодєтєлєва-Вовк [Електронний ресурс]. – Режим доступу : //http:// www@prometeus.nsc.ru. 8. Вагин И. Подними свою фирму с колен: тренинг конкурентной борьбы/ И.Вагин. – СПб. : Питер, 2002 – 160 с. 9. Волкова О.И. Экономика предприятия : учебник / О.И. Волкова. - М.: ИНФРА-М, 2007. – 416 с. 10. Герасимчук В.Г. Маркетинг: теорія і практика : навч. посібник / В.Г. Герасимчук. – К. : Вища шк., 1994. – 327 с. 11. Гарбацевич С.Л. Организационно-экономический механизм обеспечения конкурентоспособности предприятий Республики Беларусь : автореф. дис. / С.Л. Гарбацевич. – Мн. Акад. Упр. при Президенте, 2002. – 20 с. 12. Гарбацевич С.Л. Организационно-экономический механизм обеспечения конкурентоспособности предприятий Республики Беларусь : автореф. дис. / С.Л. Гарбацевич. –Мн. Акад. Упр. при Президенте, 2002. – 20 с. 13. Лифиц И.М. Формирование и оценка конкурентоспособности товаров и услуг : уч. пособие для вузов Юрайт-Издат / И.М. Лифиц, 2004. – 335 с. 14. Магомедов Ш.Ш. Конкурентоспособность товаров : учеб. пособие / Ш.Ш. Магомедов. – М. : Дашкови К, 2003. – 294 с. 15. Піддубний І.О. Управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства : навч. посібник / І.О. Піддубний, А.І. Піддубна. – Х. : ИНЖЭК-2004. – 264 с. 16. Портер М. Конкуренция / М.Портер ; пер. с англ. О.Л. Пелявского и др. ; под ред. Я.В. Заблоцкого и др. – М. : Вильямс, 2006. – 603 с. 17. Реутов В.Е. Управление конкурентоспособностью : монография / В.Е. Реутов, Н.Э. Вельгош. – Симферополь : Таврия, 2005. – 200 с. 18. Субботин М.Н. Управление конкурентоспособностью продукции промышленных предприятий : автореф. дис. / М.Н. Субботин ; ГОУ ВПО Волго-Вятская академия государственной службы. – Ижевск, 2009.– 24 с. 19. Трубилин А. Конкурентоспособность – главный фактор эффективного производства / А.Трубилин // АПК: экономика, управление. – 2002. – № 12. – С. 39. 20. Ткачук Г.Ю. Дослідження методичних підходів оцінки конкурентоспроможності підприємства / Г.Ю. Ткачук // Стратегічні питання світової науки. – 2007. – матеріали 2-ї між нар. наук.-практ. конф / Сер.: екон. науки. – Дніпропетровськ : Наука і освіта, 2007. – Т. 4. – С. 94–97.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Костянтин Степанович Солонінко, Яна Олександрівна Фіїнцева
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Автор, який подає матеріали до друку, зберігає за собою всі авторські права та надає відповідному виданню право першої публікації, дозволяючи розповсюджувати даний матеріал із зазначенням авторства та джерела первинної публікації, а також погоджується на розміщення її електронної версії на сайті Національної бібліотеки ім. В.І. Вернадського та у відкритому доступі в електронному архіві університету та на сайті журналу.