ОСОБЛИВОСТІ ВСТАНОВЛЕННЯ ЦІНИ НА ПЛОДООВОЧЕВУ ПРОДУКЦІЮ
DOI:
https://doi.org/10.26642/jen-2013-1(63)-346-348Ключові слова:
ціна, прибуток, собівартість, витрати, плодоовочевий ринок, овочі, плоди та ягодиАнотація
Розглянуто механізм формування ціни на плодоовочевому ринку. Визначено основні чинники формування внутрішніх цін і виробничих витрат; описано цінову ситуацію, на яку впливають сезонна циклічність, канали реалізації, регіони продажу; обрано економічно обґрунтований для підприємств метод формування цін на плодоовочеву продукцію; застосовано обраний механізм для розрахунку ціни.
Посилання
Демченко Р. Ринок овочів та баштанних культур / Р. Демченко, А. Шумейко // Пропозиція. – 2006. – № 12. – С. 41-45. 2. Діхтяр В. Овочі: теоретичні основи та особливості ринку / В. Діхтяр // Агро Перспектива. – 2010. – № 11. – С. 52-55. 3. Кирилюк Є.М. Проблемні аспекти функціонування інфраструктури аграрного ринку / Є.М. Кирилюк // Агроінком. – 2008. – № 5-6. – С.3-9. 4. Приліпка О.В. Моніторинг цін і кон'юнктура ринку овочевої продукції закритого грунту в Україні / О.В. Приліпка // Економіка АПК. – 2008. – № 6 (березень). – С. 4-7. 5. Руденко Н. Ціна впливає на привабливість овоча / Руденко Н. // Агро Перспектива. – 2010. – № 11. – С. 48-51. 6. Сало І.А. Особливості ціноутворення на ринку плодів та ягід / І.А. Сало // Економіка АПК. – 2009. – № 10. – С. 82-87. 7. Хорунжий М.Й. Проблеми ціноутворення на сільськогосподарську продукцію / М.Й. Хорунжий // Економіка АПК. – 2011. – № 1. – С. 57-61.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2013 Ілона Олександрівна Яснолоб
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Автор, який подає матеріали до друку, зберігає за собою всі авторські права та надає відповідному виданню право першої публікації, дозволяючи розповсюджувати даний матеріал із зазначенням авторства та джерела первинної публікації, а також погоджується на розміщення її електронної версії на сайті Національної бібліотеки ім. В.І. Вернадського та у відкритому доступі в електронному архіві університету та на сайті журналу.