ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ PPS ПРИ ФОРМУВАННІ ВИБІРКОВИХ СУКУПНОСТЕЙ НАСЕЛЕННЯ - Гладун, Олександр Миколайович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Розглядаються теоретичні основи проведення відбору з ймовірністю пропорційною розміру (PPS). Розглянуті окремі практичні аспекти використання методу: визначення кількості територіальних одиниць для відбору та розрахунок порогу саморепрезентативності.