РЕТРОСПЕКТИВНИЙ АНАЛІЗ ОРГАНІЗОВАНОГО РИНКУ УКРАЇНИ - Яценко, Володимир Микитович; Шевченко, Антон Миколайович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Проводиться ретроспективний аналіз біржового ринку України від моменту утворення перших бірж до сьогодення. Досліджуються фактори, які вплинули на розвиток кожного з періодів становлення біржової діяльності на теренах України. В результаті застосування трендового аналізу та методу комплексної оцінки отримано конкретизовану картину стану організованого ринку на даному етапі розвитку, враховуючи як позитивні так і негативні його сторони.