Специфіка та гармонізація розвитку підприємництва в Україні - Фещенко, Ольга Михайлівна; Самокіна, Ганна Володимирівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
На сьогодні мале та середнє підприємництво є дуже важливим і незамінним елементом регулювання ринкової економіки. Завдяки розвиткові малого та середнього підприємництва досягається соціально-економічний розвиток держави та добробут кожного громадянина, зокрема. Підприємництво розглянуто з різних аспектів, таких як: регіональний аспект та вид економічної діяльності. Запропоновано основні методи прискорення розвитку малого підприємництва. Визначено проблему, завдання, аналіз останніх досліджень і публікацій, викладення основного матеріалу дослідження, висновки та перспективи подальших розвідок. Дослідження виконано з використанням сучасних програмних засобів і комп’ютерних технологій обробки інформації, необхідні науково-теоретичні, статистичні та аналітичні матеріали частково отримано з мережі Internet.