Обґрунтування впливу наслідків надзвичайних ситуацій на показники економічного аналізу господарської діяльності підприємства - Поляк, Катерина Юріївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Було проведено дослідження наукових праць з позиції формування та розвитку організаційно-методичних положень обліково-аналітичного забезпечення управління господарською діяльністю підприємства в умовах надзвичайних ситуацій, що дозволило зробити висновок про комплексний характер досліджень проблем теорії, методології та економічного аналізу підприємств різних галузей національного господарства. Розглянуто підходи до сутності та складу методів економічного аналізу, на основі чого було представлено склад методичних прийомів економічного аналізу, що виокремлюються вченими. При оцінці впливу наслідків надзвичайних ситуацій необхідним є визначення їх впливу на показники економічного аналізу, таким чином, виникла потреба у визначенні напрямків зміни результуючого показника в результаті надзвичайних ситуацій, через ідентифікацію його складових, на які можуть вплинути надзвичайні ситуації. Проаналізувавши дані, було виявлено, що наслідки надзвичайних ситуацій впливають на показники економічного аналізу господарської діяльності та можуть зумовити зміни в управлінських рішеннях внутрішніх та зовнішніх користувачів.