Внесок вітчизняної облікової думки в розвиток вчення про рахунки бухгалтерського обліку: огляд та аналіз публікацій фахових періодичних видань протягом 1888-2007 рр. - Боримська, Катерина Павлівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Проведено дослідження публікацій у фахових виданнях протягом 1888-2007 рр., присвячених проблематиці рахункознавства, з метою окреслення внеску вітчизняної облікової думки в світовий розвиток вчення про рахунки бухгалтерського обліку. Проаналізовано та систематизовано статті, виявлено тенденції розвитку вчення про рахунки, проблеми, що виникали та шляхи їх вирішення, що пропонувалися.