МОДЕЛЮВАННЯ ЯКОСТІ КРЕДИТНОГО ПОРТФЕЛЮ КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ ЯК ФАКТОРА ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ КРЕДИТНИМИ РИЗИКАМИ - Попрозман, Наталія Василівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Розглядається необхідність оптимізації банківської діяльності з позиції важливої її ролі для повноцінного функціонування економіки країни. Акцентується увага на тому, що при економіко-математичному моделюванні таких процесів важливим аспектом є максимізація доходності кредитних операцій та прийняття відповідних рівнів ризику банківської діяльності у сфері кредитування.