МОДЕЛІ СОЦІАЛЬНИХ ДЕРЖАВ ТА СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ: ЕКСКУРС В МИНУЛЕ ТА МАЙБУТНЄ - Жиглей, Ірина Вікторівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Розглянуто поняття соціальної держави, моделі соціальних держав та види соціального захисту на прикладі країн ЄС, в т.ч. на нормативному рівні, історію становлення інституту соціального захисту в Україні та окреслено його перспективи.