УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК ВИТРАТ НА ЯКІСТЬ ПРОДУКЦІЇ: КОНЦЕПТУАЛЬНИЙ ПІДХІД, ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА - Тимрієнко, Ірина Юріївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Динамічна зміна правил ведення бізнесу, обумовлена насиченням ринку товарами і послугами, неухильно призводить до загострення конкуренції між виробниками. Засобом отримання конкурентних переваг є якість випускаємої продукції. Забезпечення високої якості продукції вимагає організації системи управління якістю, а засобом підтримки і впровадження такої системи виступає облік витрат, пов'язаних з якістю.