СПЕЦИФІКА ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ БЕЗ ВИВЕЗЕННЯ ТА ВВЕЗЕННЯ ТОВАРІВ - Циган, Раїса Миколаївна; Гориславець, Тетяна Іванівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2017)
Розглянуто та проаналізовано організацію експортно-імпортних операцій без вивезення та ввезення товарів через митний кордон, визначено недоліки їх нормативно-правового забезпечення. Досліджено особливості відображення зазначених операцій в бухгалтерському та податковому обліку, відмінності між ними. Запропоновано методи впливу держави на зовнішньоекономічну політику суб’єктів підприємницької діяльності, шляхи узгодження положень обліку та податкового законодавства.