ПРИНЦИПИ ПЛАНУВАННЯ ЯК НЕВІД’ЄМНИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ ЗДІЙСНЕННЯ ФІНАНСОВОГО ПЛАНУВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ - Оверчук, Алла Василівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Розглянуто основні проблеми використання важелів фінансового планування, а саме, його принципів з метою досягнення ефективної системи фінансового планування на підприємстві. Планування є складовим елементом управління та забезпечує досягнення стійкого розвитку підприємства, саме тому ефективне фінансове планування є необхідним засобом реалізації головної мети підприємства – максимізації прибутку підприємства. Визначено, що принципи фінансового планування – це об'єктивна категорія науки планування, що є відправним основоположним поняттям, яке виражає сукупну дію низки законів розвитку. Також, на основі узагальнення та аналізу принципів планування уточнена система принципів фінансового планування, що забезпечує ефективне використання функцій фінансового планування та контролю, досягнення місії та цілей управління діяльністю господарюючого суб’єкта та забезпечення його прибутковості. Наукова новизна проведеного дослідження полягає в уточненні щодо визначення принципів системи фінансового планування на підприємстві та їх змістової характеристики.