УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК ДОХОДІВ ПІДПРИЄМСТВ ТОРГІВЛІ: ПРОЦЕСНИЙ ПІДХІД - Фоміна, Олена Володимирівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Дохід є визначальним показником формування фінансового результату та є відправною позицією у плануванні діяльності підприємства торгівлі. А відсутність досліджень з даного напрямку обумовило необхідність дослідження проблемних питань управлінського обліку доходів в інноваційних системах управління. Метою дослідження є виявлення особливостей управлінського обліку доходів та їх вплив на формування ефективної системи управління підприємством торгівлі на засадах процесного підходу. Стаття присвячена розкриттю теоретико-організаційних аспектів управлінського обліку доходів підприємства за процесним підходом. З метою теоретичного обґрунтування організаційних положень управлінського обліку доходів ідентифіковано поняття «бізнес-процес», «господарська операція», «господарський процес». Наведено авторський підхід до організації управлінського обліку доходів на основі виділення бізнес-процесів діяльності підприємства торгівлі, практична значущість якого полягає в можливості побудувати ефективну інформаційну систему управління.