СУЧАСНИЙ СТАН ТА ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ТА АНАЛІЗУ ВЕНЧУРНОГО ФІНАНСУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Рудейчук, Світлана Володимирівна; Хоменко, Ганна Юріївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Розглянуто специфічні особливості та тенденції розвитку венчурного фінансування на Україні. Визначено роль венчурного капіталу в подальшому розвитку економіки України, що полягає у фінансуванні та розвитку інноваційної діяльності, поширенні новітніх технологій та збільшенні зайнятості високопрофесійного персоналу на території України. Визначено вплив особливостей такого фінансування на формування організації та методики бухгалтерського обліку та економічного аналізу операцій з венчурними інвестиціями. Обґрунтовано необхідність розробки обліково-аналітичного забезпечення управління венчурним фінансуванням інноваційних підприємств, що зумовлена потребою у залученні додаткових коштів венчурних інвесторів для фінансування виробництва та випуску інноваційної продукції підприємств. Визначено напрямки вирішення проблем організації та методики бухгалтерського обліку і економічного аналізу венчурного фінансування інноваційних підприємств відповідно для потреб усіх суб’єктів ведення венчурного бізнесу та з урахуванням особливостей вкладення даного виду капіталу.