СТАНОВЛЕННЯ МІЖНАРОДНОГО РИНКУ ЦІННИХ ПАПЕРІВ У ХІХ – НА ПОЧАТКУ ХХ СТ.: ПЕРЕДУМОВИ ТА ЕКОНОМІЧНА СУТНІСТЬ - Мошенський, Сергій Захарович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Розглянуто історію виникнення міжнародного ринку цінних паперів у ХІХ ст. з основним центром у Лондоні. Показано значення основних чинників інтернаціоналізації ринку – технологічних інновацій, появу нових фінансових інструментів, розвитку бірж і нових засобів зв’язку.