ПРИНЦИП МАКСИМУМУ ЕНТРОПІЇ ЯК ЗАСІБ ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ РОЗПОДІЛУ ЦІНИ ПОРТФЕЛЯ - Гречук, Богдан Васильович; Гречук, Тетяна Любомирівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Досліджено метод для прогнозування розподілу майбутньої ціни фінансового портфеля, який базується на принципі максимуму ентропії. В задачі максимізації ентропії запропоновано обмежитись двома параметрами: математичним сподіванням ціни портфеля та її відхиленням від математичного сподівання. Метод проілюстровано на прикладі прогнозування розподілу ціни індексу “Української біржі”.