ОЦІНЮВАННЯ РИЗИКУ ВАЛЮТНОЇ ПОЗИЦІЇ БАНКУ ЗА МЕТОДОМ МОНТЕ-КАРЛО - Білань, Наталія Сергіївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Розглянуто підхід до прогнозування вартості під ризиком валютного портфеля банку за методом Монте-Карло. Досліджено на конкретному прикладі основні переваги та недоліки застосування методу стимуляційного моделювання Монте-Карло для оцінки валютних ризиків в умовах українського фінансового ринку.