ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ КОМПЕТЕНЦІЙ ФАХІВЦЯ-АНАЛІТИКА З ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Олійник, Оксана Вікторівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
На підставі виявлених вимог роботодавців до особистих і професійних якостей фахівця-аналітика, сукупності знань, вмінь і навиків сформовано систему компетенцій, що представлена двома групами: загальні (інструментальні, в т.ч. когнітивні здібності, технологічні та лінгвістичні уміння; системні; соціально-особистісні та міжособистісні) й спеціальні, диференційовані за освітньо-кваліфікаційними рівнями.