СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ РЕГУЛЮВАННЯ ДЕМОГРАФІЧНИХ ПРОЦЕСІВ В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОСТІ - Обіход, Світлана Вікторівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Досліджено демографічні проблеми природного відтворення населення України на початку ХХІ століття та взаємозв’язок природного руху населення з основними показниками соціально- економічного розвитку. Запропоновано класифікацію чинників, що прямо або опосередковано впливають на народжуваність. Акцентовано увагу на соціально-психологічному моделюванні демографічної поведінки індивіда, сім’ї як на ключовій проблемі підвищення рівня народжуваності.