МОДЕЛЮВАННЯ В ОБЛІКУ: ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА СПАДЩИНА ТА ПЕРСПЕКТИВИ УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДОЛОГІЇ - Крутова, Анжеліка Сергіївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Проведено аналіз розвитку облікових моделей в історичному аспекті. Запропоновано класифікацію моделей, які використовувалися в теорії обліку за двома класами: алгебраїчні та логічні. Доведено що REA моделі є найбільш адекватним способом відображення господарської діяльності, який враховує умови сьогодення та задовольняє зростаючі інформаційні потреби управління.