ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЇ ТА ПОЛІТИКИ УПРАВЛІННЯ КРЕДИТНИМИ ОПЕРАЦІЯМИ БАНКІВ - Лисенок, Олексій Володимирович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Досліджується стратегічне управління кредитними операціями як діяльність щодо розробки кредитних стратегій банківської установи, формування мети, завдань та вибору методів їх досягнення. В основі такого стратегічного управління лежить аналіз факторів, що впливають на кредитні операції, стратегічне планування, механізми зв’язку стратегічних і тактичних рішень, контроль за реалізацією стратегії та можливість своєчасного її коригування. З метою ефективної реалізації розробленої кредитної стратегії аргументується, що банки в сучасних умовах мають розробляти власну внутрішню кредитну політику, яка має охоплювати найважливіші елементи і принципи організації кредитної роботи в банку. За результатами дослідження встановлено, що кредитна політика формується на основі факторів, що визначаються обсягом капіталу, активів та кредитного портфеля банку, складом його клієнтури, спеціалізацією, місцезнаходженням, наявністю мережі філій, ситуацією на грошовому ринку.