МАКСИМІЗАЦІЯ ВАРТОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ЯК РЕЗУЛЬТАТ ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ - Денисюк, Олена Григорівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Визначено необхідність виявлення основних параметрів діяльності підприємства, що формують його вартість. Обґрунтовано, що основним критерієм ефективності функціонування підприємства є максимізація вартості. Узагальнено внутрішні та зовнішні фактори, що визначають вартість підприємства. Виокремлено основні зацікавлені сторони у формуванні вартості підприємства: інвестори, менеджери, персонал, постачальники, споживачі продукції, суспільство. Основна увага приділена фактору ефективного управління персоналом підприємства як одному з головних чинників, що впливає на обсяги вартості підприємства. Розглянуто механізм розрахунку величини вартості, що створюється підприємством для персоналу. Обґрунтовано характеристики ефективного управління персоналом підприємства. Визначено необхідність формування у керівництва підприємства вартісного мислення. Обґрунтовано основу залежності між максимізацією вартості підприємства та ефективним управлінням персоналом. Доведено необхідність обґрунтування системи показників для оцінки впливу персоналу на вартість підприємства.