СУТНІСТЬ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА ЇЇ РОЛЬ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ - Пойда-Носик, Ніна Никифорівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2011)
Присвячена дослідженню сутності фінансової безпеки суб’єктів підприємництва та її ролі у формуванні системи захисту національних економічних інтересів. Розкривається сутність понять “безпека”, “економічна безпека”, “національна безпека”, “підприємництво” і на цій основі здійснено уточнення сутнісних характеристик досліджуваної категорії. Розкрито взаємозалежність понять “національна безпека” та “фінансова безпека суб’єктів підприємництва”.