ПРОФОРІЄНТАЦІЯ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА ЯКІСТЬ РОБОЧОЇ СИЛИ - Кулаковський, Тарас Юрійович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2011)
Розглядається роль профорієнтації у житті людини та економіки країни в цілому; розглядається праця як економічна та психологічна категорія, проведено аналіз профорієнтаційної роботи: в Україні з 1930 років до теперішнього часу та досвіду країн з розвинутою економікою; зроблено висновки щодо посилення профорієнтаційної роботи в країні.