ДИВЕРСИФІКАЦІЯ УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ЇЇ РОЛЬ У ІННОВАЦІЙНОМУ РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ - Демченко, Оксана Петрівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2011)
Досліджено підходи до класифікації університетів різних авторів (вітчизняних та зарубіжних). На основі такого аналізу здійснено типологію сучасних університетів за критерієм участі в інноваційному розвитку економіки. Для цього визначено характерні ознаки, за якими університет можна віднести до того чи іншого типу та наведено вітчизняні і зарубіжні приклади відповідних типів ВНЗ. Описано функції кожного окремого типу та зроблено узагальнений висновок щодо ролі сучасних університетів у інноваційному розвитку економіки.