ДО ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ - Кундєєва, Галина Олексіївна; Соломка, Ольга Миколаївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2011)
Доведено, що соціальний захист населення є вагомим засобом забезпечення соціальної та політичної стабільності в державі. Проведено аналіз щодо рівня фактичного споживання продовольства по квінтильним групам. Обґрунтовано наявність ринку товарів для бідних і ринку товарів для багатих в Україні. Запропоновано основні напрямки удосконалення соціальної політики держави щодо створення ефективної гнучкої системи соціального захисту населення в Україні