РЕФОРМУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ БЮДЖЕТНОГО ПРОЦЕСУ: ОСНОВНІ НАПРЯМИ, ПРОБЛЕМИ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИРІШЕННЯ - Пономаренко, Євгенія Броніславівна; Вакарюк, Надія Анатоліївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Стаття присвячена дослідженню основних проблем організації та реалізації бюджетного процесу країни на сучасному етапі. Бюджетний процес є одним із головних важелів, що здатний реально забезпечувати управління економікою в умовах ринкової економіки. В Україні організаційна та управлінська структури бюджетного процесу є неефективними. Не дивлячись на свою більш ніж двадцятирічну історію, бюджетний процес України має низку невирішених проблем. Саме тому виникає необхідність глибокого теоретичного переосмислення та методологічного опрацювання підходів до бюджетного процесу. Вважаємо за доцільне з’ясувати основні проблеми, що виникають при організації та реалізації бюджетного процесу в Україні. За результатами вивчення питання запропоновано комплекс рекомендацій, що здатні забезпечити ефективну реалізацію бюджетного процесу в Україні і вирішити низку проблемних питань.