ЛЮДСЬКИЙ КАПІТАЛ У НАЦІОНАЛЬНІЙ СИСТЕМІ СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВИХ ВІДНОСИН: КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ, АНАЛІЗ ТЕНДЕНЦІЙ, ЗАВДАННЯ НА МАЙБУТНЄ - Мельничук, Дмитро Петрович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Сформульовано прямі та опосередковані критерії, принагідні для оцінювання результативності процесів, що пов’язані з формуванням та використанням людського капіталу. Проведено відповідний аналіз та аргументовано, що в Україні ситуація у сфері соціально-трудових відносин наразі не сприяє набуттю професійними знаннями, уміннями та трудовими навичками, які формуються в результаті значних інвестицій, ознак капіталу. Це ускладнює прискорений та усіма очікуваний соціально-економічний розвиток держави, вимагаючи визначення й реалізації рішучих кроків, спрямованих на раціоналізацію відносин у досліджуваній сфері.