АНАЛІЗ СТРАТЕГІЙ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ТА КОМПЛЕКСНИХ ПРОГРАМ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ НА ПЕРІОД ДО 2020 РОКУ - Ільченко, Вікторія Миколаївна; Коновалов, Максим Сергійович; Коновалова, Поліна Сергіївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2016)
Окреслено та проаналізовано дискусійні питання, що пов’язані зі стратегіями розвитку регіонів України та комплексними програмами, зазначені шляхи вирішення економічних проблем країни. Розкрито теми пенсійної реформи, змін надання субсидій населенню, адміністративних перетворень. На сьогоднішній день впровадження стратегій розвитку є дуже актуальним для України, оскільки наша країна переживає тяжкі часи. Щоб вибратися з цієї прірви, обов’язково потрібно проводити реформи. Одними з головних є реформи соціальної політики України. Однак реформування соціальної сфери потребує значних фінансових ресурсів не тільки з державного бюджету, а й з самої економіки країни. Тому на даний момент не менш важливим є реформування економічного сектору України. Стратегії розвитку, що створювались і раніше, саме зараз набули величезної популярності. Їх реалізація має допомогти перетворити економіку України у більш модерну, що базується на інноваціях, активності підприємців, що ґрунтується на оптимальному розміщенні економічних суб’єктів та ощадливому використанні природних ресурсів країни.