МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ВИКОРИСТАННЯ ЛІЗИНГОВИХ ВІДНОСИН В УКРАЇНІ - Михальчук, Людмила Володимирівна; Криворучко, Єлизавета Олександрівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Стаття присвячена розгляду ринків лізингових відносин у Великобританії, Німеччині, Франції, США. Проводиться порівняльний аналіз розвитку лізингу в зарубіжних країнах з метою використання міжнародного досвіду лізингових відносин в Україні на сучасному етапі розвитку економіки держави. Оскільки, незважаючи на широку поширеність лізингу в розвинених країнах, в економічному середовищі України такий вид взаємовідносин ще дуже малопоширений через його порівняльну новизну і відсутність досвіду. Актуальність розвитку лізингу в Україні, враховуючи формування лізингового ринку, обумовлена значною питомою вагою морально застарілого обладнання та низькою ефективністю його використання. Одним з варіантів вирішення цих проблем може стати лізинг, що об’єднує всі елементи зовнішніх, кредитних та інвестиційних операцій.