ОСОБЛИВОСТІ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ОПЕРАЦІЙ ЛІЗИНГУ У ЛІЗИНГООДЕРЖУВАЧА. - Крутова, Анжеліка Сергіївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Розглянуто особливості бухгалтерського обліку лізингових операцій у лізингоодержувача. Зокрема, облік операцій ремонту у лізингоодержувача, облік отримання страхового відшкодування та облік операцій оперативного лізингу у лізингоодержувача. Крім того, запропоновано, з метою удосконалення обліку лізингових операцій, вести аналітичний облік об’єктів, одержаних в лізинг, як за кожним об’єктом, так і за напрямом використання. З метою отримання максимуму необхідної інформації про лізинговий об’єкт запропоновано, залежно від напряму використання об’єкта лізингу, зазначати рахунок або субрахунок, на який будуть відноситись витрати, пов’язані зі сплатою лізингових платежів.