ПЛАНУВАННЯ ТА ОБЛІК ДЕРЖАВНОГО ЗАМОВЛЕННЯ СУБ’ЄКТІВ КІНЕМАТОГРАФІЇ. - Жук, Володимир Володимирович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Висвітлено сутність, структуру та основні елементи системи фінансово-економічних відносин держави та суб’єктів кінематографії, визначено механізми взаємодії. Встановлено, що підставою для виникнення фінансово-економічних відносин між державою та суб’єктом кінематографії, під час надання державної підтримки, є передбачення у державному бюджеті видатків для зазначеної мети. При цьому всю сукупність відносин під час надання державної підтримки кіновиробництва доцільно розділяти на п’ять стадій. Зокрема, це участь суб’єктів кінематографії у конкурсі (конкурсних програмах), укладання державного контракту, виконання державного контракту, звітування за виготовлення кінцевого продукту – фільму, що передбачено замовленням та який відображається в бухгалтерському обліку як нематеріальний актив, а також облік формування доходів та витрат на виготовлення фільму відповідно до державного замовлення та порядку списання на фінансові результати.