БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК ІНСТРУМЕНТІВ ХЕДЖУВАННЯ В УМОВАХ КРИЗОВОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ СИТУАЦІЇ. - Кузьмінський, Юрій Анатолійович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Розглянуто актуальні питання формування інформації в системі бухгалтерського обліку щодо фінансових інструментів в умовах нестабільності та кризового характеру економічних процесів. Визначено напрями використання фінансових інструментів – спекуляція і хеджування. Проаналізовано положення Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) щодо бухгалтерського обліку фінансових інструментів, призначених для хеджування. Обґрунтовано важливість оцінки інструментів хеджування за справедливою вартістю, що впливає на управлінські аспекти діяльності підприємства в частині прийняття релевантних рішень щодо управління господарською діяльністю в умовах кризової економічної ситуації в країні. Одним з пріоритетних напрямів розвитку бухгалтерського обліку фінансових інструментів визначено створення нового стандарту щодо відображення в обліку функціонування фінансових інструментів за умов фінансової кризи.