ІНСТРУМЕНТИ СЕК’ЮРИТИЗАЦІЇ АКТИВІВ НА ОСНОВІ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ФОНДІВ. - Новак, Оксана Сергіївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Досліджуються інструменти сек’юритизації активів на основі інвестиційних фондів. Відповідно до запропонованої вітчизняної моделі сек’юритизації активів на основі інвестиційних фондів, розроблено фінансові інструменти, що забезпечують її реалізацію. Залежно від можливості управління платежами запропоновано обслуговувати операції сек’юритизації активів інвестиційними сертифікатами з можливістю поповнення або без можливості поповнення. Використання фінансових інструментів без можливості поповнення передбачає просту та малозатратну операцію перенаправлення коштів від оригінатора до інвестора як інвестиційний дохід за сертифікатом фонду сек’юритизації. Інструменти з можливістю поповнення дозволяють не лише перенаправляти платежі за операціями сек’юритизації активів, а й здійснювати управління ними з метою мінімізації ризиків.