ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА МАЛОГО І СЕРЕДНЬОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В УКРАЇНІ - Мельник, Тарас Олександрович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Визначені цілі, принципи і основні напрями державної політики у сфері розвитку малого і середнього підприємництва в Україні. Окреслені умови і обмеження в наданні державної підтримки суб’єктам малого і середнього бізнесу. Розглянуто сучасну інфраструктуру підтримки підприємництва в регіональному розрізі. Охарактеризовані різні види державної підтримки суб’єктів малого і середнього підприємництва: фінансова, інформаційна, консультаційна, у сфері інновацій, науки та промислового виробництва, суб’єктів, що провадять експортну діяльність, у сфері підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації управлінських кадрів та кадрів ведення бізнесу. Узагальнені підходи до реформування сфери державного контролю малого і середнього бізнесу в аспекті уточнення критеріїв оцінки ступеня ризику від здійснення господарської діяльності, кількості та частоти перевірок, оформлення актів, що складаються за результатами проведення планових заходів державного контролю, створення дієвого механізму координації діяльності органів державного контролю. Визначено найбільш перспективні напрями державної підтримки малого і середнього