ОЦІНКА ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ЯК ІНСТРУМЕНТУ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВОЮ БЕЗПЕКОЮ МОЛОКОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Мулик, Ярославна Ігорівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Здійснено аналіз літературних джерел щодо характеристики категорії «фінансова стійкість» та визначено системи показників для її оцінки, що зазначені в працях вчених. Під час аналізу було встановлено неоднозначність думок вчених щодо визначення даної категорії та виділено основні підходи до трактування сутності поняття «фінансова стійкість». Розроблено модель методичного та обліково-аналітичного забезпечення оцінки стану фінансової стійкості як складової фінансової безпеки молокопереробних підприємств. Дана система складається з підходу до розрахунку комплексу показників фінансової стійкості, їх інформаційного забезпечення, обґрунтування впливу факторів та інформаційного забезпечення управління даними факторами. Визначено напрями зміни прогнозних значень показників фінансової стійкості в результаті зміни їх складових.