НАПРЯМИ УДОСКОНАЛЕННЯ АНАЛІЗУ ВЕНЧУРНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЛЯ ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ - Яковець, Ганна Юріївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Розглянуто питання щодо визначення сучасних тенденцій та перспектив розвитку венчурного фінансування нових інноваційних підприємств як одного із ефективних та альтернативних, проте з великим ступенем ризику, джерел фінансування діяльності суб’єктів господарювання. Проаналізовано особливості венчурного фінансування, що є відмінними від інших джерел фінансування бізнесу, оскільки прибутки від вкладення венчурного капіталу можуть значно перевищувати обсяги вкладених інвестицій, але, разом з тим, ризики такого фінансування є значними, а тому все це зумовлює необхідність побудови ефективної системи управління венчурними інвестиціями на підприємствах. Під час проведеного дослідження також виявлено проблеми аналізу та мінімізації ризиків під час здійснення венчурного фінансування інноваційних підприємств. Визначення особливостей аналізу та оцінки ризиків венчурного фінансування сприяє пошуку та систематизації шляхів мінімізації, уникненню та запобіганню таких ризиків під час здійснення венчурної діяльності. Також у процесі дослідження виявлено основні напрями удосконалення аналізу венчурної діяльності для прийняття управлінських рішень.