КОМПЛЕКСНА ПЕРЕРОБКА ТА УТИЛІЗАЦІЯ ВІДХОДІВ ЯК ОСНОВА СТАЛОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РАЙОНУ - Ільченко, Вікторія Миколаївна; Махітько, Владислава Сергіївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Розглянуті основні екологічні проблеми України. Досліджені проблеми, що пов’язані з комплексною переробкою і утилізаціє відходів, на прикладі Придніпровського економічного району, що дає можливість більш детально уявити екологічне становище країни на даному етапі. Використані та проаналізовані останні екологічні показники та визначені основні проблеми утилізації та переробки відходів. Основні методи дослідження: спостереження, аналіз та порівняння. Метою роботи став пошук шляхів подолання екологічної кризи в Україні. У результаті проведених досліджень, було визначено, які типи сміття найбільш переважають в Україні, та знайдено оптимальні шляхи вирішення проблем, пов’язаних з відходами та їх переробкою. Вдалося знайти основні проблеми, що стали причиною тяжкого екологічного становища, та основні завдання для країни на даному етапі. Визначені основні проблеми та завдання безпосередньо Придніпровського економічного району. Також вказано, яким чином можна заощаджувати, завдяки комплексній переробці відходів. Стаття є дуже актуальною та значущою, тому що саме тут визначені основні проблеми та завдання України, що стосуються екологічної ситуації. Також тут зосереджено увагу на екологічних проблемах, яким уряд не приділяє достатньої уваги.