ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ОЦІНКИ РОЗВИТКУ КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Бурачек, Ігор Володимирович; Правда, Ольга Федорівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Розглянуто підходи науковців до розкриття сутності поняття «кадровий потенціал підприємства» та запропоновано його нове трактування. Проаналізовано теоретико-методичні підходи до оцінки рівня розвитку кадрового потенціалу підприємства (оцінка потенціалу за допомогою експертного методу, оцінка потенціалу єдиним інтегральним показником, система показників, кожен з яких відображає характеристику відповідної підсистеми). Систематизовано існуючі підходи до оцінки рівня кадрового потенціалу підприємства та розроблено методичний підхід, який базується на використанні інтегрованого показника оцінки рівня кадрового потенціалу підприємства, в основі якого лежить концептуальна модель експертної оцінки з урахуванням різноманітних груп елементів (одиничних показників), що необхідно врахувати до узагальнюючого показника. Визначено етапи формування оцінки кадрового потенціалу підприємства та їх послідовність. Це дозволило проаналізувати кожну складову кадрового потенціалу підприємства і на основі отриманих під час оцінювання даних ухвалити рішення, що буде найбільш обґрунтоване і відповідати поточному стану справ на підприємстві.