СУТНІСТЬ ТА СКЛАДОВІ МОДЕРНІЗАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ ЕКОНОМІКИ - Бужимська, Катерина Олександрівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Обґрунтовано необхідність та розкрито сутність модернізаційної системи економіки як складової соціально-економічної системи країни та запропоновано її загальну схему. На основі системного аналізу виділенj основні складові модернізаційної системи: мета, зовнішнє та внутрішнє середовище, об’єкти та суб’єкти, стан та стадія розвитку, результати функціонування, інструменти та механізми. Характеристика основних елементів системи модернізації, надана в статті, дає можливість визначити причини неефективності її функціонування, проблеми розвитку, недорозвинені й відсутні елементи та окреслити перспективи подальшого розвитку системи.