ОЦІНКА ТА СТРАХУВАННЯ РИЗИКІВ У ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ: ОБЛІКОВИЙ АСПЕКТ - Сисюк, Світлана Василівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
На основі дослідження підходів до визначення ризиків обґрунтовано класифікацію ризиків, що виникають під час здійснення зовнішньоекономічної діяльності. Висвітлено проблемні питання оцінки та страхування ризиків, обґрунтовано доцільність облікового відображення втрат від них. Для зниження негативного впливу ризиків розглянуто теоретичні засади їх страхування та практичні рекомендації з його відображення у системі рахунків. Обґрунтовано алгоритм вибору найбільш прийнятного методу оцінки ризику та побудовано блок-схему автоматизації вибору методу оцінки ризику зовнішньоекономічної діяльності. Доведено доцільність розвитку системи самострахування ризиків суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності.