ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ ІННОВАЦІЙНИХ БАНКІВСЬКИХ ПРОДУКТІВ - Матвієнко, Володимир Павлович; Заводовська, Лілія Анатоліївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Розглянуто особливості організації обліку та процедури формування облікової політики банків. Комерційні банки є важливою ланкою економіки, тому в статті визначені основні фактори, що впливають на організацію бухгалтерського обліку та формування облікової політики. Наведена характеристика організаційної, методичної та технологічної складових організації обліку інноваційних банківських продуктів. Особливу увагу приділено організаційній структурі бухгалтерської служби та її змінам у зв’язку зі здійсненням інноваційної діяльності банками. У даній статті розглянуто склад облікової політики в частині інноваційних банківських продуктів. Використання визначених елементів організації обліку (в частині інноваційної діяльності) під час розробки Положення про облікову політику банку дозволить підвищити інформативність і пришвидшити надання відповідей на запити, здійснені під час управління інноваційною діяльністю банку, шляхом оптимізації інформаційного забезпечення в управлінні інноваційними процесами банку та ідентифікації активів і витрат на здійснення банківських інновацій.