РОЛЬ АУДИТУ ПОДАТКІВ ЯК СКЛАДОВОЇ АУДИТУ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА - Омелянчук, Тетяна Михайлівна; Костюк, Богдан Володимирович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2015)
Необхідність проведення аудиту податків у процесі аудиту фінансового стану підприємств ресторанного господарства виникає через акумулювання в балансі підприємств інформації про стан податкової дисципліни у вигляді заборгованості за розрахунками з бюджетом. У зв’язку з поширеним плюралізмом наукових поглядів метою статті є аналіз ролі аудиту податків на підприємствах ресторанного господарства. Для досягнення мети дослідження були використані діалектичний метод пізнання сутності аудиту податків на підприємствах ресторанного господарства, а також методи порівняння, узагальнення, систематизації і синтезу під час дослідження особливостей здійснення аудиту податків на зазначених підприємствах. В результаті дослідження виявлені особливості проведення аудиту податків на підприємствах ресторанного господарства. Досліджено стан розвитку ринку зовнішнього аудиту податків та податкового аудиту в Україні. Проаналізовано особливості системи оподаткування суб’єктів підприємницької діяльності в сфері ресторанного господарства. Сферою застосування результатів є відносини учасників в оцінці фінансового стану підприємств ресторанного господарства.