ВИЗНАЧЕННЯ ГРАНИЧНИХ ПОЛОЖЕНЬ ПІДПРИЄМСТВА НА КРИВІЙ ЖИТТЄВОГО ЦИКЛУ НА ОСНОВІ МАТРИЦІ BCG - Рибалка, Павло Маркович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2012)
Досліджені межі існування ефективної стратегії підприємства, що базуються на макроекономічних уявленнях та елементах теорії множин (закону Парето). Визначення межових обмежень дозволяє суттєво покращити структуру стратегічної діяльності підприємства за рахунок виключення принципово не реалізуємих стратегій та обмеження застосування стратегій, коли це потребує неадекватних ресурсів від підприємства