МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ РЕСУРСОЗБЕРЕЖЕННЯМ ЯК НАПРЯМУ РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ - Драган, Ірина Василівна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2012)
Визначено мету, завдання, принципи та функції ресурсозбереження. Досліджено складові ресурсозбереження за видами діяльності, до яких належать виробничо-технічна, організаційно- економічна, правова, освітня, маркетингова, науково-дослідна, соціальна й екологічна. Доведено, що комплексна взаємодія всіх складових дасть змогу підвищити соціо-еколого-економічну ефективність суспільного виробництва