СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВІТЧИЗНЯНИХ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Васюренко, Володимир Олександрович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2012)
Розглянуто динаміку обсягів експорту та імпорту товарів в українській економіці. Проведено порівняльний аналіз з розвитку зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних суб’єктів господарювання враховуючі різні часові етапи її здійснення. Проаналізовано значення коефіцієнта покриття експорту товарів імпортом товарів в розрізі вітчизняної економіки та таких її галузей як машинобудування і металургія. Розкрито негативні тенденції у розвитку зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних суб’єктів з погляду таких галузей економіки як машинобудування та металургія