КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ВЕНЧУРНОГО БІЗНЕСУ В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО СУВЕРЕНІТЕТУ УКРАЇНИ - Костюченко, Валентина Миколаївна («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2012)
Досліджено концептуальні основи розвитку венчурного бізнесу в Україні. Розглянуто сутність та етапи венчурного фінансування підприємницьких проектів. Сформульовані негативні чинники, які стримують розвиток венчурної індустрії в Україні. Обґрунтовані рекомендації щодо запровадження механізму використання економічних важелів для розвитку венчурного бізнесу в контексті забезпечення економічного суверенітету країни