ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ СТРАХОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ - Полчанов, Андрій Юрійович («Вісник ЖДТУ»: Економіка, управління та адміністрування, 2014)
Стаття присвячена дослідженню сутності та складових страхового менеджменту, його особливостей в Україні. Питання страхового менеджменту розглядалося в працях багатьох дослідників, проте його роль в управлінні ризиками в сучасних економічних умовах є недостатньо дослідженою. Розглянуто основні види інновацій у страхуванні та найбільш інноваційні страхові продукти в світі. За результати вивчення питання введення тимчасової адміністрації в страхові компанії України запропоновано здійснити заходи щодо забезпечення платоспроможності вітчизняних страховиків.